top of page

Resor och projekt

I många av våra ämnen har studerandena möjlighet att delta i större projekt och projektresor.

Samarbetsprojektet Gymnasiet Lärkan & Corazón Grande 2023

Corazón Grande är ett barnhem för flickor i Bolivia. Barnhemmet grundades av finlandssvenska Siw Broman år 2006, och fungerar som ett tryggt hem åt flickor som kommer från svåra hemförhållanden. Just nu bor 18 flickor i åldern 7–19 på barnhemmet.

 

Sedan många år tillbaka har Lärkan understött Corazón Grande via dagsverksinsamlingen. Under hösten 2023 har vi knutit närmare kontakt genom att samarbeta kring en musikvideo där vi framför julsången Feliz Navidad.

 

Luciana i Corazón Grande har skrivit ett brev där hon berättar om vardagen på Hemmet, och de som läser spanska i Lärkan har skrivit julkort med hälsningar åt barnen. Även barnen i Corazón Grande har skrivit julhälsningar.

 

Syftet med projektet är att föra Lärkan och Corazón Grande närmare varandra. Vi vill öka förståelsen för varandra, och visa på ett praktiskt sätt att vi kan påverka vardagen även för de som lever på andra sidan jordklotet. Vi lever i en gemensam värld, där vi alla är betydelsefulla och bör ta ansvar för varandra.

 

Materialet har samlats på en gemensam webbsida.

Students Camera Action är ett internationellt samarbetsprojekt lett av Juliette Bentley i Australien och Alex McMillan i Sydkorea. Projektet utgår från målen i Agenda 2030 och resulterar i en serie filmer om vart och ett av de 17 målen.

 

Lärkan fungerade som värd för del 3 i serien. Avsnittet behandlar mål nr 3, God hälsa och välbefinnande, samt mål nr 5, Jämställdhet. I Lärkan fokuserar vi främst på jämställdhet inom sporten. Förutom Lärkan deltog även ŠC Gimnazija Ravne na Koroškem, Slovenien.

CC0CB268-79AE-49B9-843D-66FBEE656A4D_edi

Förtrollad av Barcelona

Barcelona har varit målet för Lärkans konstresa sedan 2008. Hösten 2022 var det efter en paus på tre år, dags att dyka ner i Gaudis, Dalis och Picassos värld.

52784293459_2002d47d42_o_edited.png

CanSat

CanSat är en internationell tävling

som går ut på att bygga en satellit

liten som en 33 cl-dryckesburk som

skickas upp med en raket till en

höjd på upp till 1 km.

stlhmff 3_edited_edited_edited_edited_ed

Filmfestival x 2

Filmkurserna i Lärkan har haft som tradition att bjuda på exkursioner

till filmfestivaler i Finland och Sverige. Filmintresserade studerande vid Lärkan har besökt filmfestivalen regelbundet sedan 2000.

bottom of page